Tuesday, July 10, 2012

BN Sunyi Sepi?



Tak tau nak katalah, ramai golongan muda kata BN tak buat apa-apa  pun lagi, tak macam pembangkang, macam-macam program ada -  banners bersepah-sepah keliling kampung keliling bandar. Gambar pemimpin depa tertera rata ceruk, ceramah jangan dikira -  ramai artis-artis terkenal yang megambil bahagian. Jadi nampak macam gempaq je! Depa dah mula serangan psikologi ----BN don't just wait and see!

So BN, amende ?  pada pru yang lalu gambar calon pada kain rentang bukan main gah lagi , tapi budak-budak muda tu kata who the hell is he? tak kenal pun, takde program apa-apa pun - mungkin buat program sesama dia je, senyap-senyap orang awam tak perasan pun! Patutnya kena jadi macam magician, pling! sana , pling! sini - bagi semua orang kenal muka dan ingat nama, orang nak kenal pasti sama ada calon tu tahan lasak , boleh buat kerja ke tak !

Hok dok nampak bekerja keras dalam tv, hanya Tok Jib dan TS Mahyiddin,  yang lain- lain tu ramai lagi orang kampung tak kenal. Demo dok wat gapo senyap je macam tikus jatuh ke beras!? Atau tak mau buat koje teruk-teruk takut bila keluar senarai calon nama tak lekat !

Tikus jatuh ke beras?....bahaya perumpamaan yang diberi tuh! dia boleh beri makna yang lebih besar - tikus jatuh ke beras ?......oiii........mewah makan  beras seguni senyap-senyap tu......


Di Gombak ramai orang kenal Hassan Ali -  dia  bersungguh-sungguh memperjuangkan whatever he is fighting for, kerap solat Jumaat dengan ahli qariah,  bila bulan puasa masukkan kurma dalam postbox , ambik senarai nama warga mas  dsb yang kecik-kecik yang orang lain ingat tak penting. Kalau Hassan Ali bertanding dengan calon BN yang tak dikenali atau yang turun dengan payung terjun dan tak memperkenalkan diri  pada semua orang.......guess who will get the votes? La ni ramai orang  pilih  calon.......


2 comments:

ain1914 said...

Tikus Jatuh Ke Beras - Hmmm..... dalam maknanya tu... hahaha...

Kerabu Jantung said...

Pilihanraya kali ni mesti hebat punya, may the best man win!