Thursday, March 21, 2013

Berani Berubah!




Tak lama dah Tok Jib nak keluarkan senarai pencalonan Pru 13, dah tak sabar nak tengok sapa yang dicalonkan dan sapa yang digugurkan. Nak tengok jugak macam mana gelagat orang - orang yang digugurkan tu , adakah mereka tu sore losers ,buat loktang, buat khianat kat parti dan cuba nak huru harakan negara dengan pelbagai cara dan tipu muslihat! Barulah nampak belang, taring dan kuku depa!

Saya dengar banyak kabar angin yang bertiup kencang dah macam nak jadi puting beliung , Tok Jib akan gugurkan 40% dari senarai calon yang sedia ada..

My comment is - kenapa 40%, gugurkan 70 %  mereka tu. Bagi Umno berubah dari atas hingga ke akar umbi! Orang dah tak nak set lama depa nak set  baru.

Punyalah ramai orang muda dan ramai yang berwibawa - pilihlah mereka pulak!

Ada orang kata kerajaan rasuah, mungkin betul , tak nak tuduh. Kalau kaki tangan kerajaan rasuah, orang akan kata kerajaan rasuah. Kakitangan kerajaan bukan semuanya menyokong kerajaan dan mereka tu berlatarbelakangkan parti politik yang berlainan. Orang rasuah tak kira sapa, penyokong ke pembangkang ke, yang kaki rasuah tu tetap rasuah tak kira sikit ke banyak. Paling sikit mintak duit kopi!









2 comments:

ngasobahseliman said...

Salam Sis. Marah ke saja cakap je? Kalau pegawai kerajaan rasuah, sp Bapak borek anak rintek. Yang sis kata gugugrkan tu dari atas sampai bawah, atas tahap mana ?

Saya masih tunggu lihat.

Kerabu Jantung said...


Wassalam Sis,

Haha! melepaskan perasaan je..
Yang dah tak releven tu kena gugur,bagi chance kat orang yang lebih berwibawa . Ramai lagi orang yang berwibawa kat Malaysia nih!
The little napoleons di seluruh cawangan got to go, jangan buat parti macam hak sendiri.