Friday, May 17, 2013

Banteras Rasuah!
......dengan apa cara sekali pun kalau nak rakyat menaruh kepercayaan pada kerajaan.

Sanggupkah seseorang yang melakukan kesalahan memakan riba' atau pun makan rasuah  apabila mereka sedar  dan insaf  di atas segala kesalahan yang telah dilakukan mereka pun memulangkan balik harta / wang yang diambil  dengan  jalan yang salah itu.

Kalau seseorang makan harta dengan cara yang salah atau  makan rasuah tapi terlepas dari hukuman ( sebab tak cukup bukti ), diambil  jadi  pemimpin sudah tentulah akan membawa fitnah dan bencana pada orang yang dipimpinnya. Tambahan pulak kalau depa buat selamba derk je,  tak mengaku dan tak rasa bersalah - tidaklah layak mereka digelar pemimpin ( tak kira pemimpin kecik atau besar - tambah-tambah lagi pemimpin negara ).

ps . Pemilihan Datuk Dr Zahid Hamidi sebagai Menteri Dalam Negeri dan Timbalannya Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar adalah pilihan yang terbaik, - sebab orang yang nak jaga hal ehwal dalam negeri ni kenalah gedebe sikit!

Kalau lembik dan penakut tak boleh jadi!2 comments:

ngasobahseliman said...

Salam dear KJ. Tentu seronok bintang-bintang kesayangan menang PRU13.Namun anda kena cakap dekat sikit. Depa tak dengar nasihat even from a friend.Semoga Allah menunjuki jalan. Bila nak belanja?

Kerabu Jantung said...

Salam Sis, tiada pun bintang kesayangan - cuma peluang memerintah sekali ni digunakan dengan sebaik-baiknya .

Semoga mereka sentiasa ambik pot di atas susah senang rakyat dan betulkan kesalahan yang sudah-sudah!