Monday, May 6, 2013

Coffee Addicts




Pegi Kemamang , singgah di Hai Peng, pekena kopi kaw






The kopitiam type of coffee cup - made in China






Kopi O with some toasted bread- is a must!








Buy some coffee beans to take home.


Kalau ada orang kita boleh maintain kedai kopi macam ni kan elok! Jual macam-macam jenis air kopi dan juga teh, buat roti bakar, ada nasi lemak bungkus kecil dan sedikit kuih-kuih manis . teh kopi pulak sama standad macam coffee house.......wah...best tu!



2 comments:

Anonymous said...

Salam Kak Timah, Bila tenguk wajah Encik Abe, baru ingat, dia kerja di Bank Pertanian/Bank Bumi ke? Rasanya kita pernah bersama di Kuching dahulu. Saya sangat suka dengan bunga purple yg. Kak Timah tunjuk di Pagi yang hening. Masa kecik-kecik dulu di laman jiran saya ada bunga ini, tapi saya tak tau namanya. saya ingin sekali mendapatkan benihnya.

Kerabu Jantung said...


Wassalam , boleh je bagi benih bunga purple tu, banyak ada - rajin berbunga dan tak henti-henti.

Datanglah ke rumah boleh ambik seberapa suka.

but I want to deal with the real person, not anonymous!