Thursday, July 18, 2013

Nak Menongkat Langit







Bila orang bagi kata dua , HARTA ATAU NYAWA? masa tu mungkin orang akan kata NYAWA! Sebab dia fikir buat apa harta jika nyawa melayang!

Tapi bila dengar perbualan ni, kita mesti tergelak..

I kalau boleh biarlah my husband mati dulu, sebab kalau I mati dulu tak tau apa akan jadi rumah ni, siapa nak jaga , laman tu, husband bukan pandai nak jaga, nanti rumput panjang, pokok-pokok bunga I habis pupus!

( Aloh lah akak oi, kalau akak mati ada orang lain ganti, apa yang risau sangat ... )

I dah cakap kat my husband, bila I mati, kalau you kawin lain, nanti hantu I datang cekik you!

( Akak, kalau nak tahu gak bila dah mati  tak boleh kata apa dah.......)

Sebenarnya kalau sakit terlentang dah tak boleh bergerak tak ingat dah kat pokok bunga , atau duit dalam bank atau laki pegi mana.......









No comments: