Tuesday, December 9, 2014

Keindahan Alam Semula Jadi






Kita harus memelihara pokok-pokok, sungai , tasik , kawasan tadahan hujan dan laut...........







Supaya anak cucu dan keturunan mereka dapat menikmati kindahan alam anugerah yang dikurniakan Allah di bumi ini.....

Jangan dok tarah semua bukit yang ada kat Malaysia ni sebagaimana berlaku di Cameron Highlands.
Bukit di Janda Baik tu kena jaga-jaga sikit.......dengar kabar dah penuh tanaman sayur kat atas tu......
Pihak yang berkuasa jangan buat tak perasan pulak, nanti bila rumah orang hanyut atau ada yang mati tertimbus, atau dibawa arus.........mulalah pakat-pakat marah kat kuli yang tanam sayur pulak.....( buat apa marah depa, depa tu makan gaji maa! )








2 comments:

ngasobahseliman said...

Dear Sis, masih di New york ke. Jealouse lihat keindahan yang yang di nikmati. I wish I was there too. I spent 2/3 years in wisconsin some 30 years ago. Fall and winter is beautiful. Ingin ke sana lagi. Entah bila.

Kerabu Jantung said...


Dah balik, tapi buat posting berjadual.

How nice if you were with me , banyak benda nak cakap dan nak cerita.