Sunday, June 7, 2015

Dok Baloh Tengah Jalan






Miss Fanta was in a rush to KLIA , tak biasa lalu ikut MEX Hiway - semua orang dalam kereta dah resah  takut terlambat. Jadi terpaksalah dia panggil paktor dia TheWaze untuk memandu jalan.

Rupa-rupanya Si Waze ni agak gila-gila bahasa sikit , dah lah cakap orang puteh - American slang pulak. Memang berlagak betul dia! Pastu selagi ada sempang habis dia sebut. Akhirnya satu kereta dok mengutuk Si Waze..

Ahh shut up lah engko Waze buat apa engko sebut sempang tu, aku bukan nak masuk kat situ!




Kadang-kadang kita dah nampak round about dari jauh ..Waze baru nak habaq.... roundabout 50 meters away..
Oii..tak payah cakap le orang dah nampak round about tu!
Engko lembap lah...





Lama kelamaan semua orang dalam kereta dah stress mulalah pakat buat balah dengan Waze...

Eleh engko ingat kami tak tau ka?

Entah apa-apa......

Shut up you....

Mu makan budu...

Dan macam-macam lagi.....

Akhir sekali bila dah dekat nak sampai.....jangan-jangan Waze ni dengar kita dok mengutuk dia.....

Tapi ada jugak Waze yang cengil......
Kalau dia suruh belok kanan kita belok kiri....ada ke dia kata ..do whatever you like..
..and went on recalculating the route...angrily?













1 comment:

MsFantaghiro said...

HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAAHAHHAHAHAHAHH!!!!!!