Saturday, January 9, 2016

Apakah Kesudahannya?


Tak larat doh nak citer fasal 2.6bil yang dok parking dalam private akaun dan perniagaan buluh kasap VanYemDeeBee yang gali lubang tutup lubang tuh!

Tak tau apakah kesudahannya negara kita nih!
Adakah...
- pokjib dan seluruh kabinetnya yang membisu tu terus akan menerajui Malaysia?
- dan semua jentera pentadbiran kerajaan dok yes sir,yes sir je?
- mungkin ramai yang tak boleh tahan tapi takut hilang kesenangan harta dan pangkat?
- mereka dan anak cucu dah OK  hok rakyat ramai-ramai tu lantak korangkah?

- atau mungkin tiba-tiba pokjib dan macainya tersedar dari kesilapannya sebab hanya pokjib je yang tahu akan perbuatannya sendiri. Dan sanggup mengundur diri untuk kepentingan negara ?

Tak taulah......pendek kata biar rugi sikit atau rugi banyak asal jangan pelingkup negara.
Atau pun biar malu kecik ( dengan mengaku salah dan mengundur diri ) jangan malu besar apabila terperangkap dalam dok kona sana kona sini!


No comments: