Tuesday, November 22, 2016

Duit Berbiliyon Bukanlah...


.....pengukur kebahagian seseorang...
tambahan pulak duit yang ada itu didapati secara tipu belit dan auta..

Bila dah jadi bilionaire segera seluruh dunia akan buka mata dan mengangkat kening. Sudah tentu pergerakan that nouveau riche di serata dunia , segala perbelanjaan dan simpanan mereka dapat dikesan dan berita kemewahan mereka menjadi hiburan kepada pembaca.

Kebahagiaan menjadi okb tidak terhingga, kemewahan yang ditunjukkan secara melampau itu akhirnya menjerat diri sendiri...

Dapat pitih belanar pong dok leh nok gi shopping kat London , Paris , New York , Italy doh lo ni... sebab ramai tukang sprong yang nak dedahkan aktiviti pengklepet. Takkan pulak nak shopping kat Hongkong dan Shanghai je kut....



Pendek kata ada duit berlambak dan ada kuasa pun kalau tak kena gaya, hidup dalam kesunyian jugak!




No comments: