Monday, April 3, 2017

Small Town Woman!



Masa belajar berpuluh tahun dulu banyak benar ungkapan-ungkapan digunakan seperti
hoi apia, that turkey, lu gila?, where gotlah.., go die yourself...dan macam-macam lagi yang karut marut dan haru biru...Tapi mujur jugak ianya tidak melarat keluar ke dunia sebenar, kalau tidak habis percakapan anak cucu kena cuci dengan klorox!

Paling tak boleh lupa ialah title Small Town Woman yang diberi kepada orang yang suka menyohor dan menunjuk- nunjuk.

Bahaya jugak perangai small town woman ni jika suami dia pegawai pangkat besar, ahli politik atau orang ternama lainnya.  Bayangkan kalau isteri dia masukkan dalam facebook gi ghoyak ( sebagai contoh ) dia dapat hadiah gelang berlian harga seratus ribu ringgit/usd/euro ( whatever ) dari suami tercinta. Kalau suami pegawai kerajaan orang semua buka mata- mana dapat duit banyak tu?
Kalau dia ahli politik - orang akan kata best jadi ahli politik banyok dapat pitih!
Atau orang kata - memang buta perut orang nak beri makan anak bini pun susah payah harga barang semua mahal, dia bukan main lagi menyohor fasal gelang berlian aka tak perihatin terhadap kesulitan hidup rakyat...

Tu lah susahkan? Kalau berkhidmat untuk rakyat ..... nanti kena tanya awat depa hidup senang lenang kami ni dok makin susah.........








No comments: