Monday, October 16, 2017

Pasar Minggu Serba Ada Rompin.



Pendek kata pasar minggu sekarang boleh dikatakan 'one stop shopping' - semua ada dijual. Ada bahan basah, bahan kering, kain baju,kasut selipar, beg tangan, beg sandang , make- up, skru, spanar, penyepit baju dan lain-lain....you name it...

 Bermacam jenis air minuman...

 Apam balik istimewa di Rompin warna hijau , inti pulut hitam dan jagung manis...

Bermacam makanan 'savoury' nasi lemak, mi dan mihun goreng, karipap dan lain-lain. Pendek kata tak payah masak dah hari tu, boleh beli je macam-macam jenis nasi dan lauk pauk....

..ada jugak jeruk dan asam-asam......

Di bahagian ikan pulak ada udang besar dari laut ( bukan bela dalam sangkar! )

 ....ada sotong jenis besar dan tebal sesuai dibuat pasta cabonara sebab isinya lembut

Akhir kalam tak payah dah pegi kedai emas, kat pekan sari berlambak ada jual barang kemas, ada gelang , cincin rantai. Boronglah akak oii gelang tu biar sampai ke siku....



No comments: