Tuesday, June 7, 2016

Terkenang Masakan Kampung


Bila jauh dari kampung laman....

tak lupa pada ayam bakar berempah..

masak gulai nenas campur ikan kering bagi orang NYC teringatkan Malaysia

Buat rendang dendeng lagi mudah sebab daging lembut senang nak ketuk..



rojak buah apa yang mudah dapat - timun, epal hijau dan anggur menggantikan mangga, sengkuang. Asalkan rojak ada rasa petis, dah cukup!


tapi...sambal belacan ( dalam botol kecik ) jugak yang menjadi idaman!



dan mihun kungfu sebagai tambahan...bagi tetamu yang nak kurangkan makan nasi...



Senyum manis sebagai kenangan....




2 comments:

Kak Yong said...

Meriahnya juadah :)

Salam ramadhan.. :)

Kerabu Jantung said...

salam Ramadhan
terima kasih singgah ke blog orang pencen!

Wa Izaa Maridhtu Fahua Yashfin

Banyak cabaran sebelum menjalani pembedahan kepala lutut..ramai yang kata kenapa saya tergesa- gesa nak buat op lutut. Ramai yang boleh bert...