Pada pagi Eidul Adha yang ketiga di Rumbia Resort , Paka, bergema takbir bilamana 2 ekor lembu dikorbankan sempena dengan Hari Raya Korban. Sejak 3 tahun lalu acara korban dijalankan untuk kaki tangan seramai 80 orang dan ahli keluarga mereka, juga untuk pelanggan setia Rumbia.
Dengan sekejap masa hampir siap lembu dilapah
Kaki lembu siap untuk dipotong
Daging yang elok untuk dibahagi-bahagikan.....
Bahagian kaki dibakar dulu sebelum dibuat sup
Umbut pisang awak jadi bahan campuran gulai daging tetel
Chef dan sous chef mencampurkan umbut dalam gulai daging
Tadaa...gulai daging campur umbut pisang!
Taukey Rumbia ................ Masak apa tu?
Daging bakar cicah air asam, gulai campur umbut pisang, sup tulang dan kaki, acar nenas dan nasi daging juga nasi putih telah siap terhidang.
Majlis dimulakan dengan doa selamat dan pembahagian daging korban dan diakhiri dengan jamuan makan tengahari untuk semua pekerja Rumbia dan ahli keluarga mereka serta para jemputan yang lain.
Semoga murah rezeki Tuan Haji Toyyib bin Haji Ali serta keluarga!
No comments:
Post a Comment